ЖИТТЯ

СБУ повідомила про підозру псевдодиректору Запорізької АЕС та блогеру, який вдерся на дах станції

Служба безпеки України повідомила про підозру нинішньому «очільнику» Запорізької АЕС юрію чернічуку, який раніше обіймав посаду заступника головного інженера. Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і запропонував свою допомогу у війні проти України.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на “Медіа Центр Енергодару” та пресслужбу СБУ.

Після захоплення Запорізької АЕС чернічук погодився очолити створену на її базі фейкову «експлуатуючу організацію АЕС», яка фактично підпорядковується «росатому». На цій «посаді» він змушує українських атомників підписувати контракти із псевдоустановою, а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми рф.

Також чернічук був «гостем» на російських пропагандистських телеканалах, де він заперечував факти російських обстрілів української АЕС.

Крім цього, задокументовано злочинну діяльність російського блогера артемія лебедєва. Це колишній працівник відомчої воєнізованої охорони станції. Нагадаємо, влітку 2022 року, він незаконно потрапив на територію ЗАЕС. Там він відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб’єкта та «розганяв» його через свою півмільйонну аудиторію у соцмережах.

Російський блогер Лебедєв заліз на дах Запорізької АЕС

Російський блогер Лебедєв заліз на дах Запорізької АЕС

Окрім того, СБУ викрила на співпраці з ворогом колишнього заступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. Саме він причетний до передачі окупантам матеріальних цінностей підрозділу.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили всім фігурантам про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • псевдоочільнику АЕС — ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • блогеру — ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • колишньому заступнику начальника загону відомчої воєнізованої охорони — ч. 1 ст. 111-2 та ч. 3 ст. 436-2.

Наразі зловмисники перебувають на тимчасово захопленій частині України. Тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності. СБУ наголошує на невідворотності покарання за співпрацю з ворогом.

Раніше ми повідомили про те, що до Енергодару повернулася російська співачка юлія чичеріна за хвилиною «слави». Загарбники кинули в підвал псевдомера Енергодару. У Запорізькій області окупанти вантажівками привозять своїх поранених у шпиталі. На протилежного березі Каховського водосховища ЗСУ нищать техніку, яку пригнали загарбники. В Енергодарі загарбники скаржаться на атаки українських дронів з повітря та «морських котиків». Перли від загарбників: в Енергодарі військові рф встановили апаратуру та закликали ЗСУ скласти зброю.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас