ЖИТТЯ

Загинуло керівництво МВС, 4 жінки і дитина: завершено досудове розслідування авіакатастрофи в Броварах

Завершено досудове розслідування стосовно п’ятьох посадових осіб Державної служби України з надзвичайних ситуацій.  За даними слідства, вони порушили правила безпеки польотів гелікоптера. В результаті загинуло керівництво МВС, 4 жінки й дитина, які прийшли в дитсадочок.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, – передає Інформатор.

Літальний апарат розбився вранці 18 січня 2023 року у Броварах. На борту перебувало керівництво міністерства внутрішніх справ. Йдеться про очільника відомства Дениса Монастирського, його заступника Євгена Єніна та держсекретаря МВС.

У січні був запланований їх візит до Харківської та Дніпропетровської областей. Задля перевезення делегації посадовці ДСНС залучили гелікоптер, який перебував на чергуванні у Служби порятунку. Повітряне судно мало використовуватися тільки під час надзвичайних ситуацій і не мало документів на інші польоти.

Командир екіпажу не мав метеорологічних даних по всьому маршруту і розпочав політ. А екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах. Не було й необхідних сертифікатів.

Відповідальні за безпеку польотів не скасували й не перенесли виліт через негоду. Адже гелікоптер виконував політ на гранично низькій висоті через складні погодні умови. Коли командир екіпажу побачив перешкоду, то здійснив маневр. Втратив орієнтування і зіштовхнувся із землею.

Під час падіння вертоліт пошкодив дитячий садок. Понівечені й сусідні будівлі та припарковані автівки.

Крім високопосадовців МВС в авіакатастрофі загинули чотири жінки та малолітня дитина. Того ранку вони прийшли у садочок. Тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості отримала 31 особа. Серед них 13 дітей.

Підозрюваним, їх захисникам та потерпілим повідомлено про завершення досудового розслідування. Нараз їм надано доступ до матеріалів кримінального провадження.

Раніше ми повідомили про те, що рятувальники Нікополя показали фото порятунку чоловіка з місця обстрілу. Писали і про те, що адвокат розповів про розслідування смертельної стрілянини на проспекті Мазепи у Дніпрі до якої причетні патрульні. Також про те, що у ДТП загинув офіцер Томаківської громади, а також 23-річний лейтенант поліції Нікополя.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас