ЖИТТЯ

Експерти МАГАТЕ розповіли, як загарбники стріляють з РСЗВ неподалік Запорізької АЕС

26 листопада звуки схожі на виліт РСЗВ почули експерти Міжнародного агентства з атомної енергії. Наразі вони перебувають на Запорізькій АЕС. Через хмари реактивних снарядів не побачили. Однак характерний звук вказував на те, що вони були випущені неподалік станції.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатому”.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що такі події знову яскраво демонструють вкрай крихку ситуацію з ядерною безпекою та захищеністю на ЗАЕС. “Найбільша в Європі атомна електростанція, розташована на лінії фронту, продовжує стикатися з багатьма потенційними загрозами через війну”, – це все що сказав Гроссі.

НАЕК «Енергоатом» вкотре закликає міжнародну спільноту докласти зусиль, щоб повернути окуповану Запорізьку АЕС під повний контроль України. Адже лише так можна гарантувати безпечну роботу найбільшого ядерного об’єкта.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники заселяють родини військових у квартири мешканців Енергодару. Також МАГАТЕ перевірили дах другого енергоблока ЗАЕС і не побачили там мін або вибухівки. Наразі на Запорізькій АЕС працює 812 українських атомників.

 Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас