ЖИТТЯ

Вертоліт, що впав у Броварах, має “вроджену ваду”

Вертоліт, що впав у Броварах, був куплений у Франції у 2018 році. Модель EC225 мала низку “вроджених” технічних проблем, стверджують експерти.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на “Голос України”.

Після низки авіакатастроф в європейських країнах було виявлено, що ці гелікоптери іноді втрачають у польоті несучий гвинт та страждають “потенційно катастрофічним збоєм у конструкції”. У коробці було виявлено проблему, пов’язану з пошкодженням підшипників. Моделі Super Puma EC225 LP та AS332 L2 навіть отримували тимчасову заборону на польоти через те, що коробка передач розроблялася для гелікоптерів вагою до 7 тонн, а стала застосовуватись у моделях важче – 11 тонн.

До 2017 року заборону на польоти “Суперпумі” у багатьох країнах було знято, оскільки виробник знайшов спосіб усунути несправність. Вертольоти постачали Україні не нові, а після використання і були капітально відремонтовані та модернізовані.

До речі, на останньому фото саме той гелікоптер, який сьогодні зазнав аварії. Про авіакатастрофи, які траплялися з цією машиною розповів Інформатор Україна.

 

Стали відомі можливі причини трагедії в Броварах. Відомо про 14 загиблих: версії та фактори, які могли спровокувати аварію падіння вертольота в Броварах.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас