ЖИТТЯ

Місяць без води: як з Нікополя витікає життя

Вже місяць ранок у жителів Нікополя починається з неприємної подорожі по воду. Щоб бути попереду, краще займати чергу з 5-ї ранку. Бо вже з 6-ї години – відкриваються пункти видачі води. До того ж, таку омріяну воду ще треба дочекатися.

Перебої з привізною водою у Нікополі почалися ще вчора, повідомляє Інформатор. У соцмережі люди скаржилися, що довелося чекати півдня, поки приїде цистерна. В кого терпець не увірвався, отримали  іржаву технічну воду. В ній ані купатися, ані прати, навіть мити посуд шкідливо для здоров’я.

Вчора у Нікополь привезли таку воду

Вчора у Нікополь привезли таку воду

Вода гідна для туалету та поливу

Вода гідна для туалету та поливу

Чому виникли проблеми з підвезенням води можна лише здогадуватися. На пункті видачі висить об’ява: “У зв’язку з останніми подіями воду в Нікополь будуть доставляти з затримками”.

Мабуть мова йде про аварію на одному з об’єктів, де беруть воду. Про це вчора повідомив голова Нікопольської військової адміністрації Євген Євтушенко.

Він написав: “Окремо, інформую вас щодо водопостачання міста Нікополь. Вчора ввечері (5 липня) сталась аварія на одному з об’єктів пов’язаних з пунктами розливу води. Тому, на жаль, першу половину дня працівники комунальних підприємств витратили на облаштування нових місць для наливу води у водовози. Над ліквідацією аварії бригада працювала всю ніч та день, наразі, роботи завершено. Завтра, о шостій ранку, залиті водовози виїдуть на пункти розливу. По місту ситуацію з водою підтягнемо”.

Все, що потрібно знати містянам

Все, що потрібно знати містянам

Звичайно, о 6-й ранку дива не сталося. Майже дві години ми чекали в черзі на водовоз. О 7:40 приїхала пожежна цистерна з Кривого Рогу. Попередили: вода технічна, вживати її не можна навіть кип’яченою.

Життя в черзі по воду

Життя в черзі по воду

До працівників на пункті видачі у людей претензій немає. Вони допомагають містянам і контролюють процес розливу води.

Привезли технічну воду

Привезли технічну воду

Питну воду підвезли після 10-ї ранку. Була всього одна цистерна, і до неї окрема черга. Тобто, після квесту за технічною водою, нова черга за питною. І все це у спеку. Звичайно, питну воду швидко розібрали. Видавали під пильним наглядом не більше 20 літрів на людину. Так, в черзі за водою, можна провести цілий день, але ж де взяти на це час, терпіння та здоров’я.

Для поливу та прибирання

Для поливу та прибирання

Кожного дня рутина

Кожного дня рутина

Пункти видачі води працюють з 6-ї ранку

Пункти видачі води працюють з 6-ї ранку 

Наповнюють цистерни

Наповнюють цистерни

Буденність жителів Нікополя

Буденність жителів Нікополя

По-факту, у Нікополі люди необізнані, чому й досі в їхніх домівках немає води. Дехто терпляче чекає, інші налаштовані рішуче йти до мера.

Нагадаємо, відновити подачу води для всіх мешканців Нікополя за 5 днів обіцяв Заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Люди вже не вірять, але ж чекають на диво вже завтра.

Вчора у соцмережі під публікацією голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака про черговий обстріл нашого міста, люди почали масово скаржитися на обстановку з водою у Нікополі.

Очільник області відповів, що почув людей та взяв питання під особистий контроль. І дійсно, сьогодні, ситуація з підвозом води змінилася на краще. Принаймі на тому пункті видачи, де зранку були ми.

Відкритим залишається питання, коли у місті нарешті буде вода, як у сусідньому Покрові, де з 2 липня відновили централізоване водопостачання. Чому там все вдалося, і що заважає Нікополю? Питань багато, а відповіді – нуль. На жаль, місцева влада офіційно людям нічого не пояснює.

Також з водою частина селища Червоногригорівка. У Нікополі теж були спроби заповнити водопровідні мережі, але ж навіть ті 30% людей, про які сказав Кулеба, залишаються без води.

А поки що на пунктах видачі щодня черги. Людям ще треба вистраждати під сонцем омріяну воду. Потім привезти її додому, а комусь ще й затягнути на верхній поверх. Сьогодні один літній чоловік навіть травмувався, коли ніс ємність з водою. Він перечепився та впав, розбив собі лице. Звичайно наглядачі швидко викликали лікарів.

У вечірньому зверненні від 6 липня мер Нікополя Олександр Саюк сказав, що у Нікополі збільшують кількість транспорту для підвозу води. Звичайно, це добре. Але ж скільки ще нікопольці мають платити своїм здоров’ям та терпіння за право мати воду у кранах.

Раніше ми повідомили про те, що у Покрові свою місію розгорнула міжнародна організація Water Mission. Також про те, що мешканці Нікополя можуть виїхати до безпечних регіонів України. Та як можна евакуюватися з нашого міста.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас