ЖИТТЯ

Загарбники збираються перевести енергоблок №4 на ЗАЕС у стан «гарячого зупину»

Окупанти збираються перевести енергоблок №4 на ЗАЕС у стан “гарячого зупину”. Через це загроза настання аварійної ситуації суттєво зростає.

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатому”.

Псевдокерівник станції Юрій Чернічук вже видав відповідне розпорядження про переведення енергоблока №4 у стан “гарячого зупину”. Однак враховуючи підрив росіянами греблі Каховської ГЕС, Каховське водосховище зневоднене, а отже – при запуску більшої кількості енергоблоків у роботу, водопостачання для охолодження реакторів може бути недостатньо.

При цьому, загарбники свідомо не виконують рішення українського регулятора та не виводять енергоблок №5 у «холодний зупин». А отже, у разі функціонування двох енергоблоків у стані «гарячого зупину» – на станції є реальна загроза настання аварійної ситуації.

Український оперативний персонал, який вже понад півтора роки забезпечує ядерну та радіаційну безпеку найбільшого в Європі атомного об’єкта ніяк не може вплинути на цю ситуацію, адже змушений постійно терпіти погрози та залякування з боку озброєних російських військових.

Розуміючи наслідки таких дій, минулого тижня частина атомників Запорізької АЕС покинула станцію, не бажаючи брати участі у задумах росіян. Адже такими діями загарбники вчергове наражають на небезпеку увесь світ.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС поновили живлення з основної лінії 750 кВ. Також загарбники допускають до роботи на ЗАЕС некомпетентний персонал з росії. Крім того, на даху 4-го енергоблоку Запорізької АЕС з’явились нові об’єкти.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас