ЖИТТЯ

Води в крані й досі немає: як у Нікополі частково відновили водопостачання

Ще два дні тому, 24 червня “Нікопольводоканал” повідомив про немовби відновлення водопостачання у Нікополі. Комунальники попередили людей про те, що вода подаватиметься з пониженим тиском та підвищеною дозою хлору. Проте, деякі райони міста за два дні води так і не побачили. 

Чому склалася така ситуація у Нікополі не коментують. Лише сьогодні з’явилась інформація від голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, передає Інформатор.

Він повідомив, що у Нікополі водопостачання відновили лише частково. Десь для третини мешканців міста. Чому так, очільник області не роз’яснює як і те, коли у всіх мешканців Нікополя нарешті з’явиться реальна вода у крані.

Сергій Лисак пише, що нині вода подається з підвищеним вмістом хлору. Така технологія, адже довго труби були сухі – тепер необхідне більш ретельне очищення.

Насправді, у Нікополі, ситуація з водою плачевна. У тих, кому воду дали, наступного дня знову “забрали”. Сьогодні, 26 червня, десь у когось вода знову з’явилась. Тобто, вода подається не стабільно навіть тим, кому пощастило її побачити першим.

Навіть якщо вода з’являється у крані на перших поверхах, то до останніх вона не добігає. У приватному секторі взагалі тиша по водіМістяни обурені. За два тижні людей вимотали постійні походи за водою до пунктів видачі. Своє невдоволення люди висловлюють на сторінці “Нікопольводоканалу”.

 

Відсутність води у крані комунальники коментували й тим, що, мовляв, люди почали поливати городи. Але ж ніхто нікого за руку не піймав, тим більше приватний сектор води так і не побачив.

Також Лисак повідомив, що частково з централізованою послугою й Червоногригорівська громада. Там продовжують втілювати проєкт, який дозволить забезпечити водою всіх мешканців.

За його словами, не зупиняється робота і в інших ТГ Нікопольського та Криворізького районів, які страждають від обміління Каховського моря. Зокрема, й над будівництвом магістрального водогону «Інгулець-«Південне».

Як ми бачимо з офіційного повідомлення, у Червоногригорівській громаді все вдалося і люди тиждень живуть з водою. І навіть більше! Для інших, хто залишився поки що без води, роблять все, щоб вона була у кожній хаті. То що ж заважає Нікополю, окрім обстрілів?

Всіх містян хвилює питання: коли у нашому місті нарешті з’явиться водопостачання, як це було раніше. І  чому так довго не можуть вирішити це вкрай нагальне питання, як приміром, у сусідній Червоногригорівській громаді. Адже й там громада під постійними обстрілами.

Раніше ми повідомили про те, що хто може безкоштовно отримати бутильовану воду у Нікополі. В одній з громад Нікопольського району частково відновлено централізоване водопостачання.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас