ЖИТТЯ

Закачують воду з річки: у Червоногригорівській громаді відновили водогони

У Червоногригорівській громаді тривали роботи з відновлення водогону насосної станції КП “Лиман”, та технічної води кооперативу “Полив”. Роботи закінчили ввечері 16 червня.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Червоногригорівської громади.

Всю ніч працюють насосні щоб зрозуміти чи вода потече водогоном, бо роботи виконано надскладні, модернізація була не без “підводних каменів”. Декілька пусків та коригувальних робіт дозволили вирішити таке складне питання як запуск води з річки через штатну систему централізованого водопостачання.

Сьогодні 17 червня насосні станції у Червоногригорівській громаді в звичному режимі, тримають свої атмосфери, води достатньо. На даний час водорозбір черезмірний, всі гуртом накинулись прати, поливати, мити посуд та знову робити запаси води.

“Це нормально, не нормально тільки те, що запопадливі жителі повмикали насоси докачки, чи вакуумні насоси, які швидко викачують воду з системи і не дозволяють їй добігати до самих крайніх абонентів, водомережа яких знаходиться в горі або в гіршому стані. Просимо люб’язно повимикайте свої насоси, дайте всім скористатись водою після такої тривалої перерви, надалі вода заповнить систему, потреби і її вистачить навіть з додатковим забороненим обладнанням! А поки Червоногригорівці вискакують з штанів від радості, хочемо сказати, що на цьому роботи не припиняються”, – йдеться у повідомленні.

Тепер роботи розпочнуться для селища Кам’янське, другої частини смт. Червоногригорівка, с. Мусіївка і с. Придніпровське майже одночасно з Червоногригорівкою.

“Води вистачить в річці, щоб запитати ще декілька населених пунктів; селище Кам’янське буде з водою так чи інакше, якщо буде змога в Нікополя то буде качати воду нікопольський водоканал, але резервний забір теж буде у нас власний, на всяк випадок, можливо на розгляд мешканців; друга частина Червоногригорівки “Хутір” буде підєднана до мережі послідовно, а потім і с. Мусіївка з с. Придніпровське, тільки в такому порядку”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі розпочалась видача бутильованої питної води. Також у Нікополі і районі заборонили виходити на берег Каховського водосховища.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас