ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині чоловік ремонтував автівку та ледь не загинув

У Дніпропетровській області 60-річний чоловік ремонтував автівку та випадково перекинув на себе ємність з кислотою. На місце викликали швидку. Бригада надала постраждалому першу допомогу. 

Чоловіка доставили до лікарні. Про це повідомляє Інформатор Дніпро з посиланням на пост у соцмережі Лариси Буданцевої, — передає Інформатор.

Постраждалий отримав опік кислотою обох рук площею 18 %. Фельдшери негайно промили уражені ділянки тіла проточною водою, знеболили та наклали асептичні пов’язки. Після цього постраждалого госпіталізували.

 Чоловік ремонтував автівку та перекинув на себе ємність з кислотою

Чоловік ремонтував автівку та перекинув на себе ємність з кислотою

Медики закликають громадян бути обережними та обачними при роботі з кислотами та лугами:

  • під час роботи з хімічними речовинами обов’язково вдягайте халат, гумовий фартух та рукавиці, захисні окуляри тощо;
  • для того, щоб зробити розчин із концентрованих кислот, потрібно лити кислоту у воду, а не навпаки, постійно перемішуючи. Розчинення концентрованих кислот у воді призводить до сильного нагрівання і розбризкування рідини. Як наслідок, є ризик отримати опік
  • переливання кислот з бутлів в більш дрібну тару слід виконувати вдвох за допомогою сифона і тільки під місцевою витяжною вентиляцією.

Раніш ми повідомили про те. що у Нікополі вантажник під час роботи вдарився головою і його паралізувало. У Покрові на пункті видачі гуманітарної допомоги багатодітна мати втратила свідомість. Під Нікополем бригада “екстренки” допомогла з’явитись на світ маленькому хлопчикові. Фельдшери “екстренки” у Нікополі врятували життя чоловіку з нестерпним пекучим болем у грудях.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас