ЖИТТЯ

В Україні стартувала програма компенсацій за незначне пошкодження житла: як отримати допомогу

З 10 травня стартувала дія програми «єВідновлення». Тепер люди, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване, зможуть отримати компенсацію. Мова йде про такі ремонтні роботи, як заміна вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. передає Інформатор.

За даними обласних військових адміністрацій, з 24 лютого 2022 року, було зруйновано або пошкоджено майже 18,5 тисяч багатоповерхових житлових будинків та понад 142 тисячі приватних садиб. У рамках програми “єВідновлення” можна відновити житлові будинки, які мають незначні пошкодження.

Для того, щоб це можна було зробити якнайшвидше, послугу “єВідновлення” максимально цифровізували та спростили для громадян. Скористатись послугою зможуть всі громадяни України, чиє житло було пошкоджено внаслідок бойових дій і підлягає відновленню.

Як отримати компенсацію?

  • подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно в застосунку “Дія”;
  • відкрити спеціалізований рахунок “єВідновлення” в одному з банків-учасників програми (Монобанк, ПриватБанк, Сенс Банк, А-Банк, ПУМБ);
  • після цього слід подати заяву на компенсацію в “Дії”.

Сума допомоги розраховуватиметься на основі ухваленого Урядом чек-листа. Він, як і сам порядок надання допомоги, доступний за цим посиланням. Більш детальної інформація дізнайтесь – тут.

Далі спецкомісія при органі місцевого самоврядування розгляне заяву, проведе огляд пошкодженого майна, внесе дані про нього до відповідного реєстру та визначить суму, яка буде нарахована.

Витратити кошти можна буде тільки на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які мають відповідні коди для роботи, а їх продавці подали заявку на участь в програмі через портал “Дія”. Використати компенсацію можна буде протягом 1 року з моменту її нарахування.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі стартує прийом заявок на отримання фінансової допомоги у розмірі 6600 гривень. Громади Дніпропетровщини отримають допомогу від «U-LEAD» для відновлення зруйнованого ворогом. також читайте, як отримати допомогу від держави сім’ям загиблих через війну. Жителі Нікополя і району можуть безкоштовно скористатися послугами, щоб виїхати у безпечне місце.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас