ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині СБУ викрили чотирьох прихильників “руського миру”

СБУ викрила чергових колаборантів на підтримці окупації українських територій та глорифікації дій ворожої армії. Так на Дніпропетровщині викрили чотирьох прихильників “руського миру”. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Так, працівник одного з підприємств харчової промисловості Кам’янського публічно заперечував військову агресію рф проти України та не визнавав поширення державного суверенітету на тимчасово окуповані території нашої країни. Серед близького оточення він висловлював заклики до співпраці з окупаційною владою і пропагував ідеї «руського миру». Через особистий акаунт у соцмережі він розповсюджував антиукраїнські наративи, які отримував у проросійських пабліках. Пости він супроводжував власними коментарями з підтримкою дій загарбників і глорифікації ворожої армії.

СБУ викрила чергових колаборантів

СБУ викрила чергових колаборантів

Також, колишня співробітниця одного з медичних закладів Тернівського району мала активну проросійську позицію і висловлювала її серед близького оточення. За допомогою власного акаунту у соцмережі вона розповсюджувала антиукраїнські меседжі та заперечувала збройну агресію рф проти нашої держави. Агітаційні матеріали вона брала з проросійських ресурсів. Пости зі схваленням політики путінського режиму та підтримкою дій окупаційних військ неодноразово з’являлися на її сторінці у вигляді фотоматеріалів та особистих коментарів до них.

Так на Дніпропетровщині викрили чотирьох прихильників "руського миру"

Так на Дніпропетровщині викрили чотирьох прихильників “руського миру”

Колаборанти публічно заперечували військову агресію рф

Колаборанти публічно заперечували військову агресію рф

Ще одна мешканка Тернівки та колишня співробітниця органу місцевого самоврядування теж постійно займалася в інтернет-просторі антиукраїнською агітацією. Будучи уродженкою рф, жінка через соцмережу розповсюджувала антиукраїнські наративи та підтримувала збройну агресію ворога. Пости зі схваленням окупації українських територій та виправдовуванням агресії проти України постійно з’являлися на сторінці колаборантки. Публікації містили глорифікацію ворожої армії, а також повну підтримку їх дій проти українського народу.

Постійно займались в інтернет-просторі антиукраїнською агітацією

Постійно займались в інтернет-просторі антиукраїнською агітацією

Крім того, ще одним колаборантом виявився непрацюючий мешканець Павлограду. Чоловік через особисту сторінку в одній із соціальних мереж розповсюджував антиукраїнські матеріали з дискредитації вищого керівництва країни та української армії. Пости з підтримкою так званої «спеціальної воєнної операції» та окупації ворогом українських територій стали основним контентом його аккаунта в інтернеті.

Співробітники СБУ викрили колаборантів і припинили антиукраїнську агітацію. У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень чотирьом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що війська рф завезли на Запорізьку АЕС чергову партію військової техніки, зброї та вибухівки. Також що працівники “Росатому” бояться покидати ЗАЕС, тому замовляють на станцію доставку їжі та напоїв. Також псевдокерівництво Запорізької АЕС екстрено проситься у «відпустки» до Криму.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас