ЖИТТЯ

Де в Україні почали тестувати ізраїльську систему оповіщення про ракетну загрозу

У Києві цього тижня запрацювала ізраїльська система раннього попередження про загрозу ракетних ударів. Надати такі системи оповіщення Україна просила ще минулого року.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

За словами Корнійчука, важливу роль у забезпеченні швидкого завершення цього проєкту відіграв особисто прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Після вдалих випробувань у Києві ця система може бути масштабована на усі великі міста України, відзначив посол.

“Це дуже важливо для нашої цивільної та військової інфраструктури. Це обладнання, яке дозволить нам рятувати життя”, – додав він.

Ізраїльська система попередження визначає ракети всіх типів та об’єкти

Зазначається, що ізраїльська система попередження визначає ракети всіх типів та об’єкти, куди вони потенційно можуть влучити, та надсилає повідомлення про небезпеку на стільникові телефони громадян, що знаходяться в районі, який перебуває в небезпеці. Система також розраховує, скільки часу мають люди в небезпечних зонах на пошук укриття.

Головна мета роботи системи – точніше вказувати місце, куди націлена ракета чи іранський дрон. Це дозволить уникнути непотрібних повітряних тривог на всій території України, як це зазвичай робиться при вильоті ракет з невідомого напрямку.

Альона Антонова, Євген Прокопенко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас