ЖИТТЯ

Півроку триває гуманітарна програма Фонду Віктора Пінчука для переселенців у Нікопольському районі

Останні півроку вимушені переселенці у Нікопольському районі мають системну підтримку від благодійної ініціативи Ukraine Relief Fund та Фонду Віктора Пінчука. У квітні родини ВПО з дітьми отримали 5700 гуманітарних наборів з продуктами тривалого зберігання та миючими засобами. Основним донором гуманітарної програми у квітні стала компанії Люксоптика, всеукраїнський супермаркет окулярів. 

Програма допомоги охоплює всі громади пункти видачі організовані у 25 містах та селищах району. Окрім борошна, круп, макаронів, консервів та інших продуктів тривалого зберігання, до складу наборів також входять миючі засоби.

Олена разом з двома дітьми мешкала під Мелітополем. Коли почалася війна, якраз їхали додому від родичів, та на півдорозі вимушені були повернути назад. Родина знайшла прихисток у селищі Першотравневе, з речей лише два пакети одягу. Місцеві мешканці допомогли з житлом, зараз сім’я сплачує лише за комуналку. Облаштували побут за підтримки Фонду Віктора Пінчука. Зокрема, для них придбали пральну машинку та посуд. Щомісяця родина отримує і гуманітарні набори.

“Набори хороші. І цукерки, і бублики, і каші є. Якщо порахувати, то один набір заощаджує нам десь тисячу гривень,” каже пані Олена. “З рідним селом вже три місяці немає зв’язку. Знаємо, що примушували під автоматами отримувати паспорти російські. Якщо йдеш без документів можуть просто побити до напівсмерті”.

У Першотравневській громаді оселились майже 1300 родин з дітьми, які були змушені покинути домівки через війну. Голова громади, Тамара Литовченко, каже, що саме такі переселенці отримують допомогу в першу чергу. 

“Окрім гуманітарної допомоги для ВПО, фонд тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування та вчасно реагує на потреби людей. Додзвонилися до кожної родини ВПО з дітьми, аби визначити їх потребу та допомогти. На початку зими до чотирьох старостинських округів доставили дрова для будинків з пічним опаленням, де оселились переселенці. Для облаштування “Пунктів незламності” нам передали буржуйки. Надали й водопровідні труби, що дало змогу частково замінити водогін в Криничуватському старостинському окрузі”, каже голова Першотравневської сільської громади.

Партнерський матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас