ЖИТТЯ

Чому у Дніпрі на місці трагедії не вдасться знайти усіх загиблих

У Дніпрі розпочали інструментальне обстеження дев’ятиповерхівки на житловому масиві Перемога. За словами заступника міського голови щонайменше 97 квартир знищені повністю. Скільки ще осель потрощила вибухова хвиля буде зрозуміло після завершення робіт.

Триватимуть вони близько 2 тижнів, повідомляє заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. Про це пише Інформатор  із посиланням на Інформатор Дніпро.

Також, на полігонах сортують вивезені з місця трагедії залишки під’їздів. Робітники комунальних підприємств передають поліції речі, мобільні телефони та інші знахідки. Виявляють, також, і залишки людських тіл.

“Не вдасться знайти усіх загиблих. В районі влучання 3-4 поверху було досить сильне температурне розширення”, – додав посадовець.

Наразі офіційно повідомили про 80 поранених через ракетний удар по будинку. Учора звернулася літня жінка – у неї контузія та забиття голови. Жінку ушпиталили. У лікарнях залишається 25 поранених, з них троє дітей. Відомо про 45 загиблих, 12 – ще неопізнані, 17 вважаються безвісти зниклими.

Усе змінюється, бо триває пізнання та ДНК-експертиза. Про це повідомила радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко в ефірі телемарафону. Ідентифікація триватиме три тижні.

Рятувальники розібрали завали

Рятувальники розібрали завали

Зниклих безвісти внаслідок трагедії у Дніпрі можуть ніколи не знайти. Про це розповів Борис Філатов. Є ймовірність, що люди просто “випарувалися”. Причина цього – холод уночі й горіння ракетного палива, заявив мер Дніпра Борис Філатов. Про це повідомляє “Дніпро обласний”.

Філатов припустив, що загиблих через влучання ракети рф у будинок може бути більше 45. За уточненою інформацією, російська ракета вбила 45 людей, з-поміж них 6-ро дітей.

Нагадаємо, трагедія сталася у суботу, 14 січня. Тоді мешканці Дніпра почули вибух. Сталося це приблизно о 15:39. На той час повітряна тривога в області тривала вже понад півтори години, оскільки росіяни завдали масований ракетний удар по українських містах. Сили ППО збили 6 з 8 ракет над Дніпропетровською областю. На жаль, у Дніпрі ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку на Перемозі. Один з під’їздів будинку повністю «склався» від вибуху.

69 годин тривали пошуково-рятувальні роботи та демонтаж

69 годин тривали пошуково-рятувальні роботи та демонтаж

На місці  було розгорнуто 22 намети для обігріву та харчування постраждалих, видачи одягу та речей першої необхідності, а також забезпечення роботи органів управління (ДСНС – 7, Нацполіція – 4, Нацгвардія – 1, Дніпровська міська рада – 3 та волонтерські організації – 7). Дані опублікувала ДСНС України. Всі три дні у Дніпрі поряд з рятувальниками людей під завалами шукають собаки. Подробиці – тут.

Психологами ДСНС надано допомогу 186 постраждалим. 69 годин тривали пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів. Комунальними службами вивезли понад 9 тисяч тон будівельних уламків та 41 пошкоджений автомобіль.

Всього до робіт було залучено 427 осіб та 46 одиниць техніки з них: від ДСНС 67 осіб та 20 одиниць техніки, Національної поліції – 75 осіб та 10 одиниць техніки, Національної гвардії 0 100 осіб та 2 одиниці техніки, ЗСУ 6 особи та одиниця техніки, екстреної медичної допомоги 2 особи та “карета” швидкої, комунальних служб – 32 осіб та 12 одиниці техніки, близько 130 волонтерів та 15 осіб товариства Червоного Хреста.

ДСНС присвятила пост вдячності службовим собакам, які шукали людей під завалами у Дніпрі. Подробиці – тут.

Раніше ми повідомили про те, що стали відомі можливі причини трагедії в Броварах. Раніше ми повідомили про те. що усі 9 людей з борту вертольота в Броварах загинули. Інші загиблі – діти та дорослі з дитсадка.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас