ВЛАДА

“Сам будинок ймовірно розділять на дві частини”, – мер Дніпра про зруйновану російською ракетою багатоповерхівку

За тиждень стане відомо, які квартири демонтують, а які залишаться в тому домі, куди поцілила російська ракета. За словами мера Дніпра Філатова, після обстеження фахівці визначатимуться скільки під’їздів треба буде демонтувати.

Про це пише Інформатор із посиланням на ефір 11 каналу та “Дніпро обласний”.

Є також шанси винести з потрощених осель вцілілі речі та побутову техніку. “Я дуже сподіваюся та маю надію, що нам не буде потрібно все розбирати”, – зазначив міський голова.

Висновок щодо стану конструкцій можуть надати за тиждень, після чого жителі будинку зможуть зрозуміти чи лишиться їхня квартира, чи її потрібно буде демонтувати.

Сам будинок ймовірно розділять на дві частини. За радянських часів дев’ятиповерхівку будували блоками. Тож після демонтажу залишків небезпечних конструкцій вирішать подальшу долю будівлі.

Також Філатов додав, що на місці зруйнованих під’їздів в майбутньому потрібно буде облаштувати сквер. Утім, говорити про це наразі передчасно.

Нагадаємо, у суботу, 14 січня, мешканці Дніпра почули вибух. Сталося це приблизно о 15:39. На той час повітряна тривога в області тривала вже понад півтори години, оскільки росіяни завдали масований ракетний удар по українських містах. Сили ППО збили 6 з 8 ракет над Дніпропетровською областю. На жаль, у Дніпрі ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку на Перемозі. Один з під’їздів будинку повністю «склався» від вибуху.

Раніше ми повідомили про те, чому у Дніпрі на місці трагедії не вдасться знайти усіх загиблих. Стали відомі можливі причини трагедії в Броварах. Раніше ми повідомили про те. що усі 9 людей з борту вертольота в Броварах загинули. Інші загиблі – діти та дорослі з дитсадка.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас