ЖИТТЯ

Стали відомі можливі причини трагедії в Броварах

18 січня у Броварах впав вертоліт. На борту знаходились міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його заступник Євген Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович. Вони загинули. Також загинули троє дітей з  дитячого садочка, на який впав гелікоптер.  

Свідок події розповів, що він бачив. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Вертоліт зробив три кола над “Форою”, полетів в центр, почав різко знижатися, ударився, загорівся і все”, – каже чоловік.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, керівництво МВС летіло в одну з “гарячих” точок.

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що причини трагедії з’ясовують слідчі.

“Причини трагедії встановлюються слідчими. Чи це була диверсія, несправність техніки, порушення правил безпеки польотів, ми скоро дізнаємося. Мої глибокі співчуття рідним та близькими Дениса, Євгена та всім сім’ям загиблих у цій жахливій катастрофі”, – написав він.

На місці проводять невідкладні слідчі дії.

“Натепер ми розглядаємо всі можливі версії аварії гвинтокрила. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ. Справа знаходиться під моїм особистим контролем”, – зазначив генеральний прокурор України Андрій Костін.

В ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що про причини катастрофи говорити ще рано.

“Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої ввійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт упав”, – заявив він.

За даними від ДСНС, які опублікували об 11:23, загинули 15 людей (з них 3 дитини). Проте мер Броварів Ігорь Сапожко  спочатку повідомив про 18 загиблих, потім про 16. Травмовано 30 людей (з них 12 дітей).

Раніше ми повідомили про те. що усі 9 людей з борту вертольота в Броварах загинули. Інші загиблі – діти та дорослі з дитсадка.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас