ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині за 2 тисячі доларів жінки допомагали ухилянтам виїхати за кордон

У Дніпрі троє жінок налагодили виготовлення підроблених медичних документів про визнання чоловіків обмежено придатними до військової служби. Свої послуги вони оцінили у 2 тисячі доларів. Ці довідки допомагали ухилянтам виїхати за кордон. 

Про це повідомила прессслужба поліції Дніпропетровської області, передає Інформатор.

Жінки організували цілу схему незаконного переправлення чоловіків. Однак підозрюваних затримали. Це три жінки віком 27, 36 та 45 років. Вони здійснювали повний супровід у проходженні фіктивної військово-лікарської комісії. Допомагали отримати пакет відповідних документів.

За виготовлення «медичної» документації просили наперед 1000 доларів. Щоб отримати вже готові документи чоловіки мали сплатити ще 1000 доларів. Отримані довідки ухилянти могли використовувати для виїзду за кордон.

Слідчі повідомили жінкам про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Також одній з жінок повідомили про підозру за ч. 1,4 ст. 358 Кримінального кодексу України. 18 січня поліцейські спрямували справу до суду.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині двоє чоловіків підробляли документи для ухилянтів.  І про те, що жителя Дніпра майже дві доби шукали у засніжених горах. Він хотів потрапити в Румунію. А на Закарпатті «стрімер» з Дніпра хотів подолати Тису, щоб дістатися до Угорщини. Писали і про те, що на Дніпропетровщині пастор допомагав втекти за кордон чоловікам. І про те, що на Дніпропетровщині 34-річна жінка за сім тисяч доларів переправляла за кордон чоловіків. Скільки чоловіків призовного віку втекли з Дніпропетровщини за кордон під час війни. Також про те, що мешканець Дніпра підроблював довідки для виїзду за кордон військовозобов’язаних.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас