ЖИТТЯ

У Нікополі поліцейські опікуються безхатніми тваринами: як допомогти пухнастим пережити зиму

Щодня поліцейські Нікополя опікуються тваринками, які через війну стали безхатьками. Насправді вже понад два роки офіцери  доглядають за котиками, купують їм їжу, возять до ветклініки та просто чухають за вушком. Звичайно зараз кількість тварин збільшилась і наразі  у правоохоронців вже понад десять пухнастих друзів. У відповідь чотирилапі щиро ластяться, сплять згорнувшись клубочком на стільцях або просто на колінах.

Як допомогти тартинкам пережити холод та морози, розповіли у пресслужбі районного управління поліції Нікополя, передає Інформатор.

Насправді ця тема наразі дуже актуальна. І так добре, що поліцейські показують своїм прикладом, що не слід цуратись котиків та собачок, які живуть на вулицях. Не пожалійте для них їжу, вона коштує недорого. Не гоніть з під’їздів, адже ви рятуєте живу істоту, яка не може про себе піклуватися. Тим більше зараз багато домашніх тварин опинились на вилиці. Іноді вони взагалі не прилаштовані для бездомного життя.

м

У Нікополі поліцейські опікуються безхатніми тваринами

Поліцейські звертаються до жителів Нікополя і району і просять не лишатися байдужими до безпритульних кішок та песиків. Особливо зараз, під час морозів. Коли тварина сита, їй легше підтримувати теплообіг в організмі та краще адаптуватися до холоду.

Ось прості поради, які збережуть життя пухнастикам:

  • будь ласка, не виганяйте тваринок з під`їздів, підвалів, та магазинів, закладів. Дайте їй зігрітися;
  • зробіть біля будинку укриття з коробок та старих непотрібних речей, щоб пухнасті зігрілись вночі;
  • за можливості, візьміть тваринку на перетримку або відвезіть до притулку. Кілька днів перебування у теплому приміщенні може зберегти їхнє життя.

Дуже важливо: якщо ви побачили тварину, яка замерзає — спробуйте її зігріти. Перенесіть в тепле приміщення та повільно й обережно загорніть її у щось тепле. Проявіть турботу про тих, хто цього потребує.

Раніше ми повідомили про те, що під час комендантської години троє дівчат з навігатором проводжали подругу з Дніпра до Нікополя. І про те, що на Дніпропетровщині поліцейський врятував жінку, яка лежала на узбіччі дороги. Також за три дні до Нового року патрульні допомогли повернутись додому літній жінці і  знайшли 12-річного хлопця, який загубився. Також знайшли дітей, яких загубив батько у Дніпрі. І про те, що на Дніпропетровщині подружжя заблукало у полі під час морозів. Також на Дніпропетровщині поліцейський врятував пенсіонера.

 Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас