ЖИТТЯ

Били струмом, відбивали м’ясо від кісток: 20-річний захисник ЗАЕС розповів про полон

20-річний військовослужбовець Степан пережив російський полон. Наразі хлопець проходить курс реабілітації у Луцьку. Попри пережите, Степан продовжує служити та будувати плани на майбутнє

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на інтерв’ю бійця для телеканалу ICTV.

19-річний Степан пішов до армії за три місяці до початку війні. Повномасштабне вторгнення застало його на Запоріжжі. Тоді хлопець став на захист ЗАЕС. 4 березня 2022 року, коли станцію захопили загарбники, Степан, разом з іншими військовими, потрапив у полон.

Його декілька разів етапували російськими тюрмами. Це тривало упродовж 9 місяців. Хлопець пережив тортури та знущання. Медичної допомоги полонені майже не отримували. Загарбники переконували військових, що в Україні вони нікому не потрібні.

На думку захисника, наразі все тримається на військових. Поки армія стоїть, люди можуть жити, каже Степан. Докладніше, дивіться в інтерв’ю.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС загарбники продовжують порушувати вимоги експлуатації обладнання. Також про те, на станції стався частковий блекаут. І про те, що рятувальник з Енергодару загинув від повторного ракетного удару по Запорізькій області.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас