ЖИТТЯ

На Запорізькій АЕС стався частковий блекаут

Від початку повномасштабного вторгнення на Запорізькій АЕС сталось 7 повних блекаутів. Такі події загрожують всьому континенту. Так 14 листопада на ЗАЕС стався частковий блекаут. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

14 листопада відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС. Запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

Окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями. Ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції.

Через непрофесійність загарбників на ЗАЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники примушують українських працівників ЗАЕС підписати контракт з росатомом до Нового року. Також загарбники перевели п’ятий енергоблок ЗАЕС у стан “гарячого зупину”

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас