ЖИТТЯ

На Запорізькій АЕС загарбники продовжують порушувати вимоги експлуатації обладнання

На Запорізькій АЕС загарбники продовжують порушувати технічні вимоги експлуатації обладнання. Це стосується енергоблоків № 2, 4 та 6. Зокрема, керівництво ЗАЕС наказало використовувати мастило російського виробництва для резервної дизельної електростанції (РДЕС), не врахувавши, що при нагріванні саме це мастило починає інтенсивно пінитися, що призводить до зниження тиску в системі й автоматичного відключення дизель-генераторів.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

«Дії некомпетентного та нелегітимного «керівництва» ЗАЕС від росатома ведуть до неминучої деградації обладнання і систем, важливих для безпеки станції. Зрештою це може спровокувати відмову найважливішого обладнання систем безпеки – дизель-генераторів, із подальшим переходом в ядерну та радіаційну аварію. Після деокупації ЗАЕС всі, хто зараз свідомо виконує злочинні накази окупантів, порушуючи ліцензії українського регулятора, будуть відповідати за свої дії», – наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Всі дії загарбників є грубим порушенням вимог ядерного законодавства України та збільшує ймовірність настання радіаційної аварії. Є лише один спосіб зупинити ядерну та радіаційну загрозу – якнайшвидша деокупація станції та її міста-супутника Енергодара і повернення контролю над найбільшим в Європі ядерним об’єктом його законному оператору.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергоблоці №5 Запорізької АЕС продовжується виток реагентів з першого контура в другий. Також на Запорізькій АЕС стався частковий блекаут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас