ЖИТТЯ

“росія перетворює на зброю атомні електростанції”, – Зеленський на Генасамблеї ООН

Існує багато конвенцій, які обмежують озброєння, але не існує реальних обмежень вепонізації — перетворення на зброю. Одним із прикладів такої загрози Володимир Зеленський назвав вепонізацію росією ядерної енергетики України.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

«Вона не лише поширює свої ненадійні технології будівництва атомних електростанцій, а й перетворює електростанції інших країн на справжні «брудні бомби». Подивіться, будь ласка, що росія зробила з нашою Запорізькою атомною електростанцією. Обстрілювала її, окупувала й тепер шантажує інших витоками радіації. Чи є сенс скорочувати ядерну зброю, коли росія перетворює на зброю атомні електростанції? Страшне питання», – про це вчора, 19 вересня, заявив Президент України Володимир Зеленський під час загальних дебатів Генсамблеї ООН у Нью-Йорку.

Президент зауважив, що запропонована нашою державою Формула миру передбачає кроки, які зупинять усі форми перетворення на зброю, що були застосовані росією проти України та інших країн і можуть бути використані іншими агресорами.

Раніше ми повідомили про те, що український урядовець зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, щоб обговорити ситуацію на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС і подальшу співпрацю України та МАГАТЕ.  Також в Енергодарі загарбники тримають у катівнях близько 200 атомників.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас