ВЛАДА

В Енергодарі загарбники тримають у катівнях близько 200 атомників

Загарбники продовжують викрадати та тримати у полоні енергодарців. Зокрема, працівників Запорізької АЕС. Ще 23 червня поточного року в Енергодарі викрали інженера з охорони праці ЦТАВ Сергія Потинга, а 18 липня – начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Сергія Спартесного.

Про це повідомляє мер Енергодару Дмитро Орлов, передає Інформатор.

Як стало відомо пізніше, обох чоловіків тримають у будівлі місцевого відділку окупаційної поліції. У будинках атомників окупанти неодноразово проводили обшуки. Також була інформація, що до Сергія Потинга окупанти застосовували жорсткі катування та фізичне насильство.

Наразі немає жодної інформації про стан обох чоловіків. Невідомі ані причини їх викрадення, ані звинувачення, які їм висувають окупанти.

Загарбники викрали працівників ЗАЕС

Загарбники викрали працівників ЗАЕС

Загалом, у катівнях окупантів перебуває близько сотні енергодарців, з них – близько двох десятків атомників. Ця цифра періодично змінюється, адже декого військові відпускають через 1-2 тижні, а декого тримають у полоні місяцями.

Ув’язнені зазнають регулярних знущань та репресій, їх змушують підписати контракт з росатом чи взяти паспорт рф. Часто їхні близькі не мають жодного зв’язку з ними. Найбільш жорстких катувань зазнають люди, які відмовляються співпрацювати з ворогом.

“Знову звертаємося до міжнародних організацій, ООН, МАГАТЕ та всієї світової спільноти із закликом докласти максимальних зусиль та вжити всіх можливих заходів для звільнення всіх енергодарців, яких утримують у полоні російські окупанти!”, – пише Дмитро Орлов.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі «прилетіло» в паспортний стіл окупантів. Також про те, що загарбники навмисне заселяються в квартири місцевих, які виїхали.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас