ЖИТТЯ

Росія має припинити ядерний шантаж і вийти із ЗАЕС – Дмитро Кулеба

Під час 78-ої сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку (США) український урядовець зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, щоб обговорити ситуацію на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС і подальшу співпрацю України та МАГАТЕ.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Енергоатома.

«Щоб відновити ядерну безпеку в Україні та Європі, росія повинна припинити свій ядерний шантаж і вийти із ЗАЕС», – написав Дмитро Кулеба у Twitter.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін неодноразово звертався до всієї світової спільноти із закликом докласти максимум зусиль для якнайшвидшого звільнення Запорізької АЕС від російських загарбників, повної демілітаризації станції та прилеглої території, а також міста-супутника Енергодара, й повернення найбільшої у Європі АЕС під контроль єдиного легітимного оператора – Енергоатома.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники оприлюднили на одному з федеральних каналів рф наслідки нещодавньої «бавовни» в Енергодарі. Також в Енергодарі загарбники тримають у катівнях близько 200 атомників.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас