ЖИТТЯ

В керівництві патрульної поліції прокоментували стрілянину в Дніпрі

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький зробив наголос на повазі до правоохоронців і закону. Звернув увагу на тих, хто без належного досвіду і юрисдикції зробив поспішні висновки. І запевнив у сприянны слідству, при цьому надаючи юридичну підтримку патрульним.

Про це повідомив Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро та на допис Білошицького у Facebook.

Посадовець одразу виокремив з аудиторії категорію тих, хто “одразу поспішив клеймити й робити висновки про винуватість поліцейських, хибність їхніх дій, щедро оздоблюючи це все авторською юридичною кваліфікацією правопорушення, і на останок приправляючи власними висновками на кшталт «як тре було робити»”. Звернення Білошицького було адресоване їм.

Він зауважив, що не може висловлюватись про правомірність або неправомірність – є комісія і слідство, саме вони дадуть висновки, базуючись на фактах.

Однак заступник начальника поділився власним досвідом. Він пригадав, як був адвокатом і юристом і часто стикався з неправомірними діями правоохоронців і знав дуже багато. Але разом із цим постає питання поваги/неповаги до поліцейських.

“У якій країні я би хотів, щоб жили мої діти? Країні поваги до закону і порядку? Чи в країні бєспрєдєлу, де правоохоронці не поважаються як клас, а для розв’язання питання треба звертатись до братків 90х. І тут багато хто може згадати з сумом ті часи та подумати, що те вже не повернеться. А я вам скажу — може повернутись ще і як. Не в такі ж формі, але по суті — може.

В керівництві патрульної поліції прокоментували стрілянину в Дніпрі

В керівництві патрульної поліції прокоментували стрілянину в Дніпрі

Також заступник начальника зауважив, що поліцейські – такі ж люди, як і ми, зі своїми слабкими і сильними сторонами, знаннями і прогалинами, рівнем втоми і стресу. Вони продовжують працювати щодня. А ще суспільству потрібно усвідомити, що ж два поняття – права і обов’язки. Тільки за цієї умови подібні ситуації будуть завершуватись точно не так, як вчорашня.

Інцидент у Дніпрі

Інцидент у Дніпрі

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпрі затримали поліцейського, який стріляв у чоловіка на проспекті Мазепи.  Також про те, що в ДБР прокоментували застосування зброї патрульним. Також на Дніпропетровщині 36-річний чоловік стріляв з вікна автомобіля.

Альона Антонова, Софія Єлагіна

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас