ЖИТТЯ

Кремль шантажує міжнародну спільноту окупацією ЗАЕС

В ніч на 10 серпня окупована росіянами Запорізька АЕС втратила живлення з основної зовнішньої лінії електропередачі. У разі проблем з живленням головну загрозу ядерній та радіаційній безпеці несе 4-й енергоблок, який перебуває в стані гарячого зупину.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення SPRAVDI.

Російська окупація призвела до порушення режиму експлуатації та фактичного виведення з ладу найбільшої АЕС у Європі. Дії росіян регулярно створюють кризові ситуації на ЗАЕС, кожна з яких загрожує перетворитися на масштабну аварію. Особливо небезпечним є переведення окупантами 4-го енергоблоку ЗАЕС у стан гарячого зупину.

В умовах російської окупації МАГАТЕ не контролює процеси, які відбуваються на ЗАЕС. Росіяни замінували територію ЗАЕС, а також використовують її як прикриття для розміщення військової техніки та особового складу, позиції для обстрілів контрольованих Україною населених пунктів на правобережжі Дніпра.

Регулярні російські заяви про нібито «українські провокації» на ЗАЕС – це завуальований шантаж москвою міжнародної спільноти. Лише деокупація Енергодара і створення «периметру безпеки» навколо ЗАЕС під міжнародним наглядом може твердо гарантувати уникнення катастрофічного сценарію на ядерному об’єкті.

Раніше ми повідомили про те, що четвертий енергоблок ЗАЕС несе загрозу, через відсутність ремонту та роботу у стані “гарячого зупину”. Також ми повідомляли, що в Енергодарі загарбники погрожують відправляти до катівень усіх, хто відмовився від російського паспорта.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас