ЖИТТЯ

В Енергодарі загарбники погрожують відправляти до катівень усіх, хто відмовився від російського паспорта

За минулі декілька днів загарбники знову помітно активізували ходіння по квартирах та проведення обшуків у мешканців Енергодару. В ці вихідні найбільше таких випадків було зафіксовано в першому мікрорайоні, хоча навідувались і в інші райони міста.

Поведінка рашистів під час обшуків не змінилася. Як і, вочевидь, їхня мета. Про це повідомляє мер Енергодару Дмитро Орлов, передає Інформатор.

В першу чергу військові вимагають показати російський паспорт. За його відсутності починають максимально тиснути та погрожувати.

Останнім часом стали встановлювати конкретні терміни, в які зобовʼязують людей отримати “паспорт”. Найчастіше назначають тижневий термін. Погрожують, що в разі відмови наступна «бесіда» буде відбуватися вже у катівні. Як вони цинічно заявляють, «за дуже некомфортних та болісних умов».

Також лякають депортацією, бо ж всі вже знають, що насправді ніякої депортації не існує і люди просто потрапляють у підвали і зникають безвісти.

Крім того, мешканцям Енергодара варто бути дуже обережними і під час телефонних розмов. Особливо, коли виходять на звʼязок з родичами, які перебувають на підконтрольній Україні території.

На вулицях міста чимало окупантських спецавтомобілів РЕБ, за допомогою яких вони пеленгують звʼязок та намагаються контролювати енергодарців.

Раніше ми повідомили про те, що жителі Енергодару можуть повідомляти про злочини загарбників у телеграм-бот. Також про те, що у Нікополі через обстріли загинув 36-річний чоловік.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас