ЖИТТЯ

СБУ на Дніпропетровщині викрила двох ворожих агітаторів

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів та припинили їх ворожу агітацію. Ними виявились мешканці Камянського та Новомосковського району. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення управління СБ України у Дніпропетровській області.

Мешканець Кам’янського з початку повномасштабного вторгнення активно підтримував збройну агресію рф проти України. Спілкуючись в проросійських пабліках, він публікував антиукраїнський контент на власній сторінці в однієї із соціальних мереж.
Основні наративи чоловіка відносились до ідей «руського миру», бажання приходу окупаційних військ на Дніпропетровщину, і заклики до визнання маріонеткових прокремівських адміністрацій на тимчасово окупованих територіях.

Іншим ворожим агітатором виявився мешканець Новомосковського району – викладач загальноосвітніх предметів. У спілкуванні свої проросійські погляди він не афішував, але на особистій сторінці в соцмережі активно ділився меседжами антиукраїнської направленості. Деструктивний контент він переважно отримував з проросійських груп. Пости з глорифікацією дій армії країни-агресора та дискредитацією діючого керівництва нашої країни стали основним контентом його аккаунта в інтернеті.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. В рамках розпочатих кримінальних проваджень, двом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині чоловік закликав захопити державну владу в Україні. Також блогерша з Дніпропетровської області у соцмережах закликала скинути бомбу на Україну.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас