ЖИТТЯ

Який рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя: оперативні дані

Станом на 8:00, 8 червня, рівень водосховища в районі Нікополя становить 13,05 метра. За добу рівень води у Каховському водосховищі зменшився майже на метр.

Про це повідомила пресслужба “Укргідроенерго”, передає Інформатор.

На даний час продовжуються руйнування водозливної греблі, земляної вставки між будівлею станції та шлюзом.

“Укргідроенерго” спільно з “Укренерго” для подальшої збалансованої роботи енергосистеми опрацьовують можливі сценарії з урахуванням наслідків руйнування Каховської гідроелектростанції.

Зокрема, для зменшення підтоплень коригується режим роботи гідроелектростанцій та накопичується вода вище Каховської ГЕС у інших водосховищах Дніпровського каскаду.

“Укргідроенерго” спільно з проєктним інститутом “Укргідропроєкт” опрацьовується проєкт зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища для відновлення рівня води до проєктної позначки до підриву. Готується перелік першочергових завдань та робіт.

Раніше ми повідомили про те, що водоканали району будуть працювати на повну потужність, до тих пір, поки буде водозабір. Також писали про те, що МОЗ попереджає про небезпеку інфекційних захворювань через катастрофу на Каховській ГЕС. На Дніпропетровщині через зниження рівня води зафіксували масовий мор риби. Для Нікополя, Марганця і Кривого Рогу побудують нові водогони. У Нікопольському районі зупинились два водоканали у зв’язку з критичним падінням рівня води у водосховищі.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас