ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині через зниження рівня води зафіксували масовий мор риби

Руйнація Каховської ГЕС принесла багато біди не лише у Херсонській, а й іншим областям. Різко впав рівень води в Дніпрі, це спровокувало масовий мор риби та загибель інших річкових жителів.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак показав у Telegram, як гине риба у Мар’янському на Дніпропетровщині. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

Екологи зазначають, що масовий мор риби через несприятливі умови, створені обстрілами ЗС РФ, може призвести до зриву нересту навесні тієї риби, яка виживе. Через зниження рівня води постраждали не лише біоресурси, а й кормові мікроорганізми. Це означає, що для нагулу малька риби наступного року також будуть несприятливі умови. У наступні роки в Дніпрі через злочинний підрив Каховської ГЕС можуть зникнути деякі види риб.

Вже у січні через постійні обстріли Каховської ГЕС ситуація із мором риби поблизу Нової Каховки була критичною. Прокуратура навіть порушувала справу за заявою співробітників Запорізького рибоохоронного патруля. Вони виявили велику кількість живих істот, які опинилися в пастці через неконтрольоване скидання води на Каховській ГЕС окупантами. Тепер катастрофа набрала інших масштабів.

Раніше ми повідомили про те, що рівень води у Каховському водосховищі знизився на 2,5 метра. Також писали про те, що МОЗ попереджає про небезпеку інфекційних захворювань через катастрофу на Каховській ГЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас