ЖИТТЯ

“Водоканали району будуть працювати на повну потужність, до тих пір, поки буде водозабір”, – Євген Євтушенко

У Нікопольському районі зберігається стрімке падіння води. Саме через це водоканали району можуть припинити роботу. Місцеві мешканці на деякий час можуть залишитись без центрального водопостачання.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення голови Нікопольської РВА Євгена Євтушенко.

У Нікопольському районі є три інфраструктурні об’єкти, які забезпечують водою мешканців району. Два з них протягом наступної доби можуть припинити роботу через неможливість забору води. Нікопольський водоканал збудований іншим чином та матиме змогу продовжувати роботу.

Військовою адміністрацією розроблялись рішення, вже розроблені проєктні документи для того, щоб забезпечити роботу водоканалів на знижених об’ємах води. Зараз вони будуть реалізовані.

Створений штаб,  який очолює Ірина Верешук, є чітко вибудувана вертикаль, президент України Володимир Зеленський про неї знає. Зараз військова адміністрація працює над залученням нових об’ємів води. Перше, що було зроблено, – це прохання місцевих мешканців зробити необхідні запаси води, поки вони є в кранах. Зараз залучають міжнародні та українські фонди які нададуть додаткові об’єми бутильованої води. Вже зараз пакують вантажі та будується логістика. протягом декількох діб Нікопольщина буде отримувати бутильовану воду.

Позиція керівників громад та водоканалів така, що водоканали району будуть працювати на повну потужність до тих пір, поки буде водозабір. Меж ніяких немає.

Раніше ми повідомили про те, що влада Енергодара радить жителям залишити місто. У Нікополі рівень води в Каховському водосховищі не критичний.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас