ЖИТТЯ

До Дніпропетровщини приїхав Президент Чехії: мета візиту

Сьогодні до Дніпропетровщини завітав Президент Чехії Петро Павел. Чехія підтримала прифронтовий регіон  та допоможе у відбудові зруйнованого ворогом. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Президент Чехії Петро Павел підписав з Дніпропетровщиною меморандум про виготовлення сучасного медичного автобуса.  Це «реанімаційне відділення» на колесах. Одночасно допомогу у ньому можуть надавати 12 пораненим.

Наш регіон зі статусом «прифронтовий» вже понад 9 років. Попри це безпекова ситуація контрольована. Влада на місцях працює. І вже зараз готуємося до відновлення того, що розбив ворог.

Щось робимо власними силами. Підтримують й міжнародні партнери. Чехія – це та республіка, яка взяла шефство над областю. Тобто допомагатиме з відбудовою. Увагу звернули на відновлення навчальних закладів. У регіоні пошкоджено майже 100 шкіл і понад 50 садочків. Освітня, як і гуманітарна та енергетична сфери – у пріоритеті чеських партнерів.

Раніше ми повідомили про те, як у Дніпрі виглядає будинок, де загинули 31-річна жінка з 2-річною донькою. Також сестра загиблої жінки та 2-річної дитини у Дніпрі, розповіла подробиці трагедії.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас