ЖИТТЯ

В Енергодарі поблизу Запорізької АЕС знову вибухнула міна

Поблизу Запорізької АЕС вчергове прогриміли вибухи. Команда МАГАТЕ яка перебуває на станції була змушена перейти в укриття.

Посилення військової присутності та активності в регіоні ще раз підкреслює важливість і терміновість досягнення домовленостей щодо захисту станції. Про це повідомляє Інформатор посилаючись на звіт МАГАТЕ.

Експерти МАГАТЕ, які були присутні на Запорізькій АЕС, знову були змушені сховатися цього тижня після попередження про ракетний напад. Вдалині чулися звуки безперервних обстрілів. Крім того, неподалік станції вибухнула одна міна.

Група МАГАТЕ продовжує стежити за складною кадровою ситуацією на станції. Нинішнє керівництво заводу повідомило команді, що загальна кількість співробітників із контрактами з Росатомом наразі становить трохи більше 3000 осіб, і ще 1000 перебувають у процесі затвердження. Близько 1000 співробітників, які працюють за контрактом з Енергоатомом, все ще працюють на заводі, а тих, хто залишається в Енергодарі, іноді викликають працювати.

Керівництво заводу підтвердило, що доступ деяких співробітників було заблоковано, стверджуючи, що це зроблено «з метою безпеки». Генеральний директор Гроссі неодноразово висловлював глибоке занепокоєння надзвичайно складною ситуацією для персоналу ЗАЕС та їх сімей та її впливом на ядерну безпеку та безпеку на станції.

Раніше ми повідомили про те, що мешканців Енергодару попереджають про небезпеку вживання сурогатного алкоголю. Також мешканка Енергодару розповіла про життя в окупації.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас