ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області за рік війни піротехніки знищили близько шести тисяч боєприпасів

На Дніпропетровщині за час повномасштабного вторгнення піротехніки виявили й знешкодили майже 6 тисяч вибухонебезпечних предметів. Найактивніше «чистять» сільгоспугіддя, аби аграрії могли безпечно виходити в поле. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

В Дніпропетровській області понад 2,5 тисяч гектарів полів, які потребують розмінування після обстрілів. На сьогодні фактично 500 гектарів вже обстежено.

Незабаром піротехніки очікують на поповнення техніки. На неї виділили кошти на придбання піротехнічної машини важкого типу. Вона броньована, українського виробництва, допомагатиме їм в роботі.

Роботи для саперів і раніше було достатньо. А з початком повномасштабної війни стало ще більше. Касетні боєприпаси, протитанкові і протипіхотні міни, снаряди від РСЗВ – за день ворожого залізяччя можна зайти до ста штук. Для обстеження територій використовують дрони та металошукачі.

Ординатор одного з обстежених полів розповів, що через мінну небезпеку минулого року сіяв не на усіх сільгоспугіддях. На деяких ділянках попереду проходили піротехніки, а слідом за ними комбайнери збирали врожай. Але чоловік запевняє, хай би що, продовжуватиме боронити продовольчий фронт.

Мешканцям Дніпропетровщини нагадали, що не можна чіпати підозрілі предмети. Якщо такий побачили – потрібно одразу повідомити за номером 101.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі рідним загиблих воїнів передали державні нагороди. А також про те, що у Нікополі та районі почали приймати заявки на виплату допомоги сім’ям загиблих через війну.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас