ЖИТТЯ

У якому стані знаходяться постраждалі внаслідок ракетного удару у Дніпрі

14 січня ворожа ракета зруйнувала будинок у Дніпрі. Люди продовжують звертатись по допомогу до медиків. Станом на 18 січня постраждалих вже 80. 

Про це повідомляє Інформатор Дніпро з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської ОВА та Інформатор Дніпро.

Стаціонарно лікуються 21 дорослий та 3 дітей. Більшість постраждалих лікуються поза межами медичних закладів. На стаціонарі залишаються 24 людини. З них троє у реанімації, включаючи одну дитину.

«Переважну більшість постраждалих у день трагедії до нас доставляли бригади швидкої медичної допомоги. Дехто звертався самостійно», – пригадує заступник медичного директора однієї з лікарень області Олександр.

Тут постраждалих було найбільше – 32. Половину з них вже виписали.

«Дев’ятьом людям надали допомогу амбулаторно. Вони відмовилися від госпіталізації. Вісьмох пацієнтів направили до реанімації. Нині там залишається тільки одна жінка. Її дістали з-під завалів на наступний день після трагедії. У неї було загальне переохолодження. Стан її стабільний», – поділився Олександр.

Жодному з 17 пацієнтів, які залишаються у цьому медзакладі, нічого не загрожує. Їх поступово виписуватимуть.

«Одну 19-річну дівчину направили до Львова. У неї важка травма обличчя. Міністерством охорони здоров’я спільно з профільним обласним департаментом погодили її лікування за кордоном. А саме – у спеціалізованій клініці у Польщі, у відомого пластичного хірурга», – додав заступник медичного директора однієї з лікарень області.

У ніч трагедії у цій лікарні одночасно працювали понад 10 медичних бригад. Це анестезіологи, нейро- та щелепно-лицьові хірурги. А ще травматологи та операційні медсестри.

Раніше ми повідомили, чому у Дніпрі на місці трагедії не вдасться знайти усіх загиблих. Під час вибуху ракети загинула ціла родина, яка переїхала з Токмака. Під завалами загинув відомий тренер з боксу. У момент вибуху дружина з дітьми чекала батька на вулиці. У Дніпрі загинуло подружжя з Нікополя, яке переховувалось від обстрілів. Ворожа ракета вбила волонтерку з Донецька та її подругу. Стали відомі прізвища дітей, яких вбила рф у Дніпрі під час ракетного удару по багатоповерхівці. Подробиці – тут.

Альона Антонова, Олег Більдін

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас