ЖИТТЯ

У Дніпрі ворожа ракета вбила волонтерку з Донецька та її подругу

В суботу, 14 січня росія атакувала багатоповерхівку у Дніпрі ракетою Х-22. Внаслідок влучання боєприпасу у житловий будинок той обвалився. Майже 40 годин ліквідовують завали. Наразі вже відомо про 35 загиблих, серед них — 2 дитини. Ще 35 людей знаходяться під руїнами багатоповерхівки. 

Також поступово з’являться інформація про загиблих у трагедії. Про це повідомляє Інформатор Дніпро із посиланням на Едуарда Усова.

Серед жертв – волонтерки Ольга Усова та її подруга з Дніпра Ірина Саламатенко. Без матерів залишилися дві родини.

Ольга приїхала до Дніпра з Донецька у 2014 році. Подружжя Усових розпочинали нове життя у нашому місті, а у 2017 році відкрили стоматологічну клініку, оскільки Ольга за фахом стоматолог. Саме у Дніпрі Ольга познайомилася зі своєю майбутньої ліпшою подругою Іриною Саламатенко, яка за фахом також стоматолог, але хірургічного профілю.

Фото: Артем Похил

Фото: Артем Похил

Як розповів чоловік Ольги Едуард Усов, у 2018 році волонтерка надавала лікарську допомогу військовим у Широкому у Донецькій області в рамках волонтерського проєкту “ТриЗуб Дентал”. Один із Захисників у соціальній мережі у Facebook згадав, як Ольга була їх лікарем після ротації.

Фото: Артем Похил

Фото: Артем Похил

Ольга зі своїм чоловіком виховували 8-річного сина, а її подруга Ірина — 6 річну дочку та 14-річного сина. Із початком війни Ольга разом із сином поїхали до Коломиї, але там у неї виникли проблеми з житлом. Оренда квартири коштувала значних грошей, а заробітків практично не було. Тому вона вирішила повернутися до Дніпра. Її подруга Ірина разом із дітьми мешкала у Польщі. До Дніпра родина Саламатенків повернулася влітку 2022 року.

Ворожа ракета вбила волонтерку з Донецька та її подругу

Ворожа ракета вбила волонтерку з Донецька та її подругу

В день трагедії, 14 січня, Ольга та Ірина йшли на тренування. Неподалік будинку, куди влучила ракета, знаходився спортзал. Як додав чоловік Ольги Едуард, Ольга та Ірина хотіли взяти з собою дітей, але він попросив цього не робити, бо лунала повітряна тривога. Син Ольги залишився з тещею вдома. І це рішення врятувало йому життя.

Одразу після вибуху, розповів Едуард, він відчув щось недобре. Намагався телефонувати дружині, але мобільний не відповідав. Як пізніше з’ясувалося, за спинами Ольги та Ірина вибухнула ракета. Уламок поцілив Ользі у серце, а Ірина пізніше загинула у лікарні. Тіло Ольги знайшли на газоні, її вдалося опізнати за документами.

Картки для допомоги родинам:

Усов Едуард

  • 4731219648958563

Саламатенко Ігор

  • 4441114445160235.

Ракетний удар рф по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня

У суботу, 14 січня, мешканці Дніпра почули вибух. Сталося це приблизно о 15:39. На той час повітряна тривога в області тривала вже понад півтори години, оскільки росіяни завдали масований ракетний удар по українських містах. Сили ППО збили 6 з 8 ракет над Дніпропетровською областю. Нажаль, у Дніпрі ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку на Перемозі. Один з під’їздів будинку повністю «склався» від вибуху.

Перші подробиці з місця Інформатор Дніпро публікував тут, а великий фоторепортаж – за посиланням.

Раніше ми повідоми про те, що врятована з-під завалів будинку у Дніпрі дівчина від народження не розмовляє, тому не могла покликати на допомогу. Кільскість загиблих від ракетної атаки зросла до 35. Під завалами загинув відомий тренер з боксу. У момент вибуху дружина з дітьми чекала батька на вулиці. У Дніпрі загинуло подружжя з Нікополя, яке переховувалось від обстрілів.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас