ВЛАДА

44 загиблих: пошукова операція у Дніпрі тривала 69 годин

17 січня, повідомили про кількість жертв від ракетного удару російської ракети по багатоповерхівці у Дніпрі. Станом на 13:30 відомо про 44 загиблих. Серед них п’ятеро дiтей. Найменшому хлопчику не було й року. 39 людей врятовані.

Про це повідомив голова Дніпро ОВА Валентин Резніченко, передає Інформатор.

Пошуково-рятувальна операція завершена. Вона тривала 69 годин.

“Дякую рятувальникам, лікарям, поліцейським, комунальникам, волонтерам… Дякую очільнику міста Борису Філатову, його заступникам і усій мерії Дніпра. Дякую усім, хто ці довгі 69 годин боровся і допомагав постраждалим. І продовжує це робити. Разом стійко проходимо надважке випробування. Співчуття рідним загиблих”, – написав Резніченко.

Наразі безвісти зниклими залишаються 20 осіб, з яких 4 – діти. Неідентифіковані 15 тіл загиблих. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами: “П’ятеро дітей залишилися сиротами. Над трьома опікунство оформлюють родичі. Дві дитини наразі під опікою держави, оскільки не мають близьких, які могли б про них попіклуватися”.

В поліції Дніпропетровської області продовжують працювати антимародерні групи. Забезпечено охорону під’їздів для недопущення крадіжок майна з покинутих квартир. Всього із заявами до поліції звернулося 487 потерпілих.

Нагадаємо. у суботу, 14 січня, мешканці Дніпра почули вибух. Сталося це приблизно о 15:39. На той час повітряна тривога в області тривала вже понад півтори години, оскільки росіяни завдали масований ракетний удар по українських містах. Сили ППО збили 6 з 8 ракет над Дніпропетровською областю. На жаль, у Дніпрі ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку на Перемозі. Один з під’їздів будинку повністю «склався» від вибуху.

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпрі з-під завалів багатоповерхівки витягли тіла дитини та чоловіка жінки з порушеннями слуху. У Дніпрі попрощалися із 15-річною дівчинкою, яка загинула через ракетний удар. Під завалами загинув відомий тренер з боксу. У момент вибуху дружина з дітьми чекала батька на вулиці. У Дніпрі загинуло подружжя з Нікополя, яке переховувалось від обстрілів. Ворожа ракета вбила волонтерку з Донецька та її подругу.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас