ЖИТТЯ

Ще одна працівниця ЗАЕС постраждала внаслідок обстрілів військових рф

Українські атомники продовжують зазнавати серйозних поранень через обстріли російськими військовими найбільшої в Європі Запорізької АЕС та Енергодару, які значно посилились останніми днями. Так, внаслідок  ворожого обстрілу поранена працівниця ЗАЕС.

Про це повідомляє офіційний Telegram — канал «Енергоатом», передає Інформатор.

Надзвичайна подія сталася у прибережній зоні вчора, 7 серпня 2022 року, орієнтовно о 15:30. Працівниця ЗАЕС Юлія Янжула отримала проникне осколкове поранення грудної клітини. Жінка перебуває в реанімації енергодарської міської лікарні у середньотяжкому стані.

“Це черговий факт нелюдського поводження рашистів на тимчасово окупованих територіях. Постійні обстріли ЗАЕС та її міста-супутника Енергодар призводять не лише до значних пошкоджень станції, що вже є безпрецедентним актом ядерного тероризму, а й до постійної загрози життю і здоров’ю працівників Запорізької АЕС та місцевих жителів”, – йдеться у повідомленні.

Однак попри це український персонал станції продовжує працювати, у нелюдських умовах виконуючи всі заходи для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки не лише нашої держави, а й усього світу, пише “Енергоатом”.

Нагадаємо, повідомили, що ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Ворог знову обстрілював Енергодар: місцеві показали фото.  Вночі по Дніпропетровщині окупанти випустили дві ракети Х-59 та ще 20 снарядів з «Градів». Для охочих виїхати, через Нікополь курсує потяг сполученням «Запоріжжя-Львів».

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас