ЖИТТЯ

“Тут будет русская земля или выжженная пустыня”: військові рф замінували ЗАЕС

Військові рф заявили про готовність підірвати заміновану ЗАЕС. Росіяни не приховують своїх планів і вже відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати.

У своїй заяві начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф генерал-майор валерій васильєв, котрий зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що «тут будет или русская земля, или выжженная пустыня». Про це повідомляє Інформатор з посиланням на “Енергоатом“.

Васильєв виступив перед окупантами з черговою промовою про те, що РФ воює проти України за “право існування російського народу і право жити в мирі з усіма”. Він також заявив, що країна-агресор нібито готова до будь-яких сценаріїв і буде реагувати на всі дії ЗСУ. Окупанти погрожують Україні через постачання зброї, яку ми отримуємо від інших країн. Також рашисти намагаються лякати українців “наслідками” за деокупацію захоплених РФ територій.

Командир окупаційного гарнізону на ЗАЕС відкрито заявив про мінування всіх важливих об’єктів на ЗАЕС. За словами Васильєва, якщо станція не буде під контролем РФ, то на її місці нібито залишиться “випалена земля

“Как вы знаете, мы заминировали все важные объекты Запорожской атомной станции. И мы не скрываем этого от врага. Мы их предупредили. Враг знает, что станция будет или русской, или ничьей. Мы готовы к последствиям этого шага. И вы, воины-освободители, должны понимать, что другого пути у нас нет. И если будет самый жесткий приказ – мы должны выполнить его с честью”, – сказав він своїм солдатам.

Раніше представник головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що відомство має підтверджену інформацію щодо мінування енергоблоків ЗАЕС російськими військами. Ще одна працівниця ЗАЕС постраждала внаслідок обстрілів військових рф. Наразі  ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Нагадаємо, через обстріл окупантами Запорізької АЕС  існує ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас