ЖИТТЯ

У Нікополі батьків просять перевірити телефони дітей: рф поширює додаток для коригування обстрілів

Російські спецслужби розробили мобільний додаток з квест-завданнями з фотографування об’єктів, що їх цікавлять. Тому батьків просять перевірити своїх чад. 

Про це попередив голова Нікопольської районної військової  адміністрації Євген Євтушенко.

За інформацією відповідних джерел, спецслужбами рф розроблено програму з квест-завданнями по фотографуванню об’єктів і ділянок місцевості, яка цікавить окупантів.

Надалі, фотознімки з даними геолокації надсилаються до розробників програмного забезпечення в обмін на грошову винагороду. Зібрана таким чином інформація використовується ворогом для нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури на нашій території. Для збору інформації використовуються дорослі та підлітки, які проживають на території України.

Будь ласка, перегляньте вміст мобільних телефонів ваших дітей, в разі виявлення подібного програмного забезпечення – видаліть його та проведіть роз’яснювальні бесіди, пише Євтушенко.

У випадку виявлення подібного програмного забезпечення в телефонах повнолітніх громадян – до них будуть застосовані санкції передбачені кримінальним кодексом України. Нагадуємо, інформацію щодо підозрілих осіб ви можете направляти в приватні повідомлення в Facebook голові Нікопольської районної військової  адміністрації. За підтверджених колаборантів встановлено винагороду в розмірі 100 у.о.

Ворог знову обстрілював Енергодар: місцеві показали фото.  Вночі по Дніпропетровщині окупанти випустили дві ракети Х-59 та ще 20 снарядів з «Градів». Для охочих виїхати через Нікополь курсує потяг сполученням «Запоріжжя-Львів».

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас