Нікополь До сайту

10 законів: як працюють особисті кордони розповіла психолог Катерина Панченко

Особисті кордони — це лінія, яка проходить між окремими особами, оточуючими людьми і більшими соціальними системами. Вони потрібні для того, щоб ми могли ясно відчувати: де я, а де не я; де мої власні емоції, вчинки, переконання та думки, а де – чужі. І якщо ці емоції та думки мої, то я за них відповідаю та їх контролюю. Кордони також охороняють наш внутрішній світ від посягань ззовні.

Про особистісні межі та закони їх роботи розповіла Катерина Панченко, дипломована психолог-сексолог із Нікополя. Про це повідомляє Інформатор.

Реклама

Декілька законів, що описують, як працюють наші особисті кордони:

Нехай кожен з вас знайде свій найефективніший спосіб постановки кордонів. І нехай кожен з вас знайде в собі мужність сказати “так”, коли він має на увазі “так”, і “ні”, коли має на увазі “ні”.

Раніше Інформатор писав про те, як вилікувати розбите серце. 8 життєвих уроків від психолога Катерини Панченко, шукайте тут. Також про те, що вбиває кохання. ТОП-10 найчастіших помилок читайте тут. Хто такий сексолог, і коли треба до нього звертатися. Про це і багато іншого читайте у нашому інтерв’ю з Катериною Панченко.

Реклама

Любов Уллянська