ЖИТТЯ

ТОП-10 помилок: що вбиває ваше кохання розповіла психолог Катерина Панченко

Відносини у парі можуть зруйнуватися через те, що ви емоційно віддалилися один від одного. Тоді може здатися, що ваш партнер змінився, кохання пройшло і залишився лише побут. Але часто до такого результату наводить банальне невміння або небажання слухати, знецінення переживань близької людини та фокусування на собі.

Як зрозуміти і вчасно усунути розлад у парі розповіла Катерина Панченко, дипломована психолог-сексолог із Нікополя. Про це повідомляє Інформатор.

Ставлення партнера до жінки залежить від того, яку цінність вона для нього уявляє, як ставиться до себе та як вибудовує межі. І якщо ви помічаєте холод по відношенню до вас, можливо, ваша значимість знизилася.

Якщо ви не хочете перейти в категорію дратівливих та нецікавих, не робіть ці помилки:

  • Ви примушує партнера до дії, давите, змушуєте робити те, чого він не хоче. Так, ви можете тимчасово “підкорити” партнера, але такими вимогами ваша значущість знижується. Якщо навіть він це зробить, ви не отримаєте задоволення, тому що ви знаєте, що це він зробив через тиск, а не тому, що любить вас.
  • Ви стали джерелом стресу для партнера, через що він тримається від вас подалі. Крики, спалахи істерики, образи, відсутність діалогу, відсутність щирої підтримки.
  • Ви стали мамою для партнера. У такому разі вся романтика та бажання бути коханцями – пропадають. Жінка – це ніжна, сексуальна, пристрасна та впевнена в собі натура. Не варто перетворюватися на учительку, що читає лекції, та карати свого чоловіка відсутністю обіду або сексу.
  • Ви «перегодовуєте» партнера своєю любов’ю. Уявіть почуття ситої людини, яку намагаються ще чимось нагодувати. Напевно, і їжа, і людина, яка намагається це зробити, будуть йому неприємні. Подібний механізм: надмірна опіка, часті дзвінки з занепокоєннями, як прояви кохання – можуть «душити» партнера і він захоче глибоко вдихнути… свободи.
    • Ви постійно нагадуєте людині про те, що вона вам щось винна. Як тільки ви забудете фразу “ти повинен”, відразу помітите, як людина перестане чинити опір вам.
    • Ви не розвиваєтесь і відстаєте від партнера. Справа не в гонці за якостями, а в тому, що у відносинах жінка може втратити себе, перестати займатися собою, розвиватися. Спробуйте знайти щось нове та цікаве для себе, і ви помітите, як інтерес партнера до вас підвищиться!
  • Ви не дбаєте про своє тіло, сексуальність і не вносите нове в інтимне життя. У Вас секс прісний та однотипний. Зрозумійте, задоволення і насолода ближче, ніж здається, а зараз вас від цього відокремлює лише вибір.

Хто такий сексолог, і коли треба до нього звертатися? Про це і багато іншого читайте у нашому інтерв’ю з Катериною Панченко.

Любов Уллянська 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас