ЖИТТЯ

8 життєвих уроків: як вилікувати розбите серце розповіла психолог Катерина Панченко

“Моє серце розбите”, – говоримо ми і частіше думаємо, що ніколи не будемо щасливі. Але розставання – природна частина життя. Біль, який ми відчуваємо, може навчити тому, як стати сильнішими, усвідомленими та щасливішими.

Як вилікувати розбите серце розповіла Катерина Панченко, дипломована психолог-сексолог із Нікополя. Про це повідомляє Інформатор.

  • Щастя залежить лише від вас.

Зачинившись вдома після розриву, страждаєте днями безперервно. Друзі та рідні підтримують, але в якийсь момент ви розумієте, якщо хочете стати на ноги, ніхто не зробить цього за вас. Біль вчить — щастя не залежить від інших людей, тільки ми можемо зробити себе щасливими.

  • Просити про допомогу нормально.

Це важко, але біль розбитого серця знайомий багатьом, тому багато хто може зрозуміти і підтримати в цей період. Розлучення – оптимальний час, щоб навчитися просити про підтримку.

  • Все проходить.

Будь-яка розлука вчить, що ніщо не може, не буде і не повинно тривати вічно. Ухвалення цієї думки допомагає пережити важкі часи.

  • Потрібно вміти відпускати.

Іноді буває, що, незважаючи на зусилля, кохання йде.

Іноді доводиться програвати і потрібно відпустити те, що було, щоб зцілитися. Відпустити минуле не означає здатися, це означає перемогти.

  • Потрібно любити себе.

Тоді зможете полюбити когось. Виплакавши потрібну кількість сліз і прослухавши пісень, ви повертаєтеся до життя. Ви стали сильнішими і можете цінувати себе більше, ніж раніше, приймати свої потреби, а не обмежувати їх на догоду іншому. Любити себе по-справжньому.

  • Потрібно жити далі.

Навіть якщо після розлучення почуваєтеся так, ніби тягнете на плечах страшний тягар, який ніколи не дасть розпрямитися – живіть далі. Одягайте найкрасивішу сукню або джинси, озбройтеся яскравою помадою і йдіть вперед з високо піднятою головою. Це допомагає.

  • Варто розібратися в собі.

Розлучення може багато сказати нам про нас самих, іноді це нам не подобається. Над чимось доведеться подумати уважніше, щось доведеться змінити.

У будь-якому випадку він показує нас з усіх боків — і з гарною, і з поганою, це допомагає стати найкращою версією себе.

  • Потрібно вчитися бачити добре.

Можливо, зараз ви не в змозі сміятися з жартів друзів і не хочете вставати з ліжка. Але в якийсь момент ви побачите, що навіть дрібниці мають значення. Посмішка продавця, хороша погода, комплімент незнайомця роблять життя кращим. Ви навчитеся звертати увагу на такі речі, а це цінна життєва навичка.

Раніше ми писали про те, що вбиває кохання. ТОП-10 помилок шукайте тут. Хто такий сексолог, і коли треба до нього звертатися? Про це і багато іншого читайте у нашому інтерв’ю з Катериною Панченко.

Любов Уллянська

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас