ЖИТТЯ

Мешканці Дніпропетровщини можуть пройти безкоштовну діагностику на ВІЛ

Пройти безкоштовний тест на ВІЛ можна майже у кожній лікарні Дніпропетровщини. Тестування швидке та займе від 15 до 30 хвилин. За словами експертів кожна третя ВІЛ-інфікована людина не знає про свій статус.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОВА.

ВІЛ-інфекція має важкі наслідки, якщо її запізно виявити та не розпочати терапію. Це призводить до розвитку СНІДу, коли на тлі знищеного імунітету хворий важко піддається лікуванню і помирає.

Зараз вірус дуже просто діагностувати за допомогою швидких тестів. А сучасні антиретровірусні препарати дозволяють боротися з ним, як з будь-якою іншою хронічною хворобою.

Регіон повністю забезпечений препаратами від ВІЛ. Всі пологові мають ліки для профілактики хвороби у новонароджених. Діти не заражаються від ВІЛ-позитивних мам.

Кожна третя ВІЛ-інфікована людина в Україні не знає про свій статус і не звертається по допомогу. Всесвітній день боротьби зі СНІДом щороку відзначають 1 грудня. Головна мета – звернути увагу суспільства на цю проблему.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині зареєстрували випадки африканської чуми свиней. Також про те, що на Дніпропетровщині безпритульна кішка зі сказом покусала чотирьох людей.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас