ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині зареєстрували випадки африканської чуми свиней

На Дніпропетровщині виявили вірус африканської чуми свиней. Його знайшли на початку листопада у смт Петропавлівці Синельниківського району. У приватному секторі виявили 2 інфіковані об’єкти.

Наразі проводяться заходи, згідно з Планом ліквідації захворювання на інфікованих об’єктах. Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Держпродспоживслужбу у Дніпропетровській області.

Також 6 листопада фахівці виявили збудника африканської чуми свиней на приватній фермі с. Новомиколаївка Дніпровського району. Навколо вогнища в радіусі 3 км ліквідують спалах інфекції. Карантинні обмеження на інфікованих об’єктах діятимуть протягом 40 днів після виконання необхідних заходів.

Що відомо про африканську чуму свиней

Це хвороба Монтгомері – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини вірус небезпеки не несе. Захворювання передається при прямому контакті хворих і здорових тварин, також через продукти зі свинини, які експортують.

Вакцини від захворювання немає, тому майже все поголів’я хворих свиней гине. У разі виявлення хворих або загиблих свиней треба повідомити Головне управління Держпродспоживслужби за телефоном (099) 723-16-99.

Раніше ми повідомили про те, що на які продукти зросли ціни восени: чим варто запастись. Також про те, що на Дніпропетровщині безпритульна кішка зі сказом покусала чотирьох людей. І про те, що на Дніпропетровщиу заборонили ввозити м’ясо через африканську чуму свиней.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас