ЖИТТЯ

Росія порушує всі основні принципи ядерної безпеки, визначені МАГАТЕ

Президент «Енергоатома» Петро Котін під час пленарного засідання щорічної конференції Utility Working Conference (UWC) і Vendor Technology Expo, в якій беруть участь лідери ядерної енергетики, розповів що росія продовжує порушувати всі основні принципи ядерної безпеки, визначені МАГАТЕ. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

Петро Котін зауважив, що навіть присутність місії МАГАТЕ на майданчику ЗАЕС не заважає окупантам втручатися в роботу станції та приймати незаконні рішення.

«Агресор продовжує порушувати всі сім основних принципів ядерної безпеки, визначених МАГАТЕ. Крім того, через російську незаконну присутність і злочинні дії відбувається постійна деградація систем і обладнання підприємства», – повідомив президент Енергоатома.

Ці злочинні дії створюють серйозні ризики для ядерної та радіаційної безпеки – через тривалий простій обладнання, відсутність належного технічного обслуговування й ремонту обладнання, пов’язаного з безпекою, а також недостатню кількість кваліфікованого персоналу на станції.

росія досі не виконала жодної вимоги Агентства. Продовжується ігнорування резолюції Ради керуючих МАГАТЕ, які закликають росію повернути контроль над ЗАЕС Україні.

Раніше ми повідомили про те, що кремль шантажує міжнародну спільноту окупацією ЗАЕС. Також ми повідомляли, що четвертий енергоблок ЗАЕС несе загрозу, через відсутність ремонту та роботу у стані “гарячого зупину”.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас