ЖИТТЯ

МАГАТЕ перевірили дах другого енергоблока ЗАЕС і не побачили там мін або вибухівки

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії вчора, 11 жовтня, отримали доступ на дах енергоблоку №2 Запорізької АЕС. Там вони не помітили там жодних мінно-вибухових речовин.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

«З верхньої частини будівлі команда МАГАТЕ також могла спостерігати весь дах машинного залу, а також частини дахів реакторних будівель і турбінних залів блоків №1 і №3, також не побачивши жодних мін або вибухівки», – сказав Гроссі.

Зазначається, що МАГАТЕ продовжить звертатися до окупаційної адміністрації зі своїм давнім проханням відвідати дахи блоків №1, №5 і №6 для контролю за дотриманням п’яти принципів захисту ЗАЕС під час війни, які стверджують, що станцію не можна ані атакувати, ані використовувати як базу для важкого озброєння.

У МАГАТЕ нагадали, що 3 серпня експертам було надано доступ на дахи блоків №3 і №4 після повідомлень про те, що там могли бути розміщені вибухові речовини. Тоді фахівці агентства також не помітили мін чи вибухівки.

Експерти МАГАТЕ також вимагають одночасного доступу до всіх шести турбінних залів, щоб мати можливість підтвердити відсутність будь-яких матеріалів і обладнання, які можуть суперечити п’яти принципам. Цей запит ще не схвалено, тому команда МАГАТЕ може підтвердити статус лише одного турбінного залу за раз.

Експерти агентства продовжують чути вибухи поблизу ЗАЕС майже щодня. Представники агентства зазначають, що зазвичай вибухи відбуваються на деякій відстані від станції, але 10 жовтня чотири вибухи сталися ближче до об’єкта.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС працює 812 українських атомників. Також загарбники планували штучно створити техногенну катастрофу на Запорізькій АЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас