ЖИТТЯ

Україна в ОБСЄ наголосила на необхідності негайного повернення Запорізької АЕС під свій контроль

23 листопада під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк заявив про необхідність негайного повернення станції під контроль України. Адже загарбники продовжують порушувати технічні вимоги експлуатації обладнання. Крім того 14 листопада відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Telegram-каналу “Енергодар”.

«Загарбники не втомлюються нагадувати, наскільки їхня некомпетентна окупаційна адміністрація може бути небезпечною для всього регіону та світу. Один із прикладів – 90-хвилинне відключення електроенергії на 6-му енергоблоці, що змусило його покладатися на аварійний дизель-генератор. Також було виявлено витік борованої води з першого у другий контур охолодження одного з парогенераторів блоку», – сказав Цимбалюк.

Український посол наголосив, що такі дії, серед іншого, призводять до деградації обладнання – а отже, збільшують ризики ядерної аварії. Резолюції МАГАТЕ мають бути безумовно виконані росією, а повний контроль над станцією має бути повернутий українській владі без зволікань.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники заселяють родини військових у квартири мешканців Енергодару. Також МАГАТЕ перевірили дах другого енергоблока ЗАЕС і не побачили там мін або вибухівки.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас