ЖИТТЯ

З’явилися нові подробиці від прокуратури щодо стрілянини в Дніпрі на Мазепи

Заступник керівника обласної прокуратури Олександр Савенко прокоментував подію, що відбулася 29 серпня в Дніпрі. На проспекті Мазепи патрульні застосували зброю під час конфлікту з затриманим водієм, після чого керманич помер. За попередніми даними, за кермом була жінка.

Чи перевищив поліцейський свої повноваження – покаже слідство, але відомо, який термін покарання передбачає санкція статті.  Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро та на відеозапис виступу Олександра Савенка.

Заступник керівника обласної прокуратури заявив, що на даний час затримано одну особу. Наразі слідство встановлює, за що поліцейські зупинили автівку. Вже після і на основі цього будуть з’ясовуватись – чи правомірно вони вчинили, застосувавши зброю. Саме це і є предметом кримінального провадження.

Якщо виявиться, що все ж свої повноваження перевищили, санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. Відео, яке шириться мережею, долучать до розслідування справи. Воно також засвідчує, що за кермом була жінка. Ймовірно, відео зняла дитина, що перебувала в салоні автівки.

Варто звернути увагу і на інше відео, на яке потрапила ця автівка до моменту зупинки поліцейськими. На кадрах видно, що за кермом перебуває чоловік. Це відео ще не коментували офіційні структури. Також лунала попередня інформація від ДБР про те, що водій мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Раніше ми повідомили про те, що в керівництві патрульної поліції прокоментували стрілянину в Дніпрі. Також про те, що в ДБР прокоментували застосування зброї патрульним. Також на Дніпропетровщині 36-річний чоловік стріляв з вікна автомобіля.

Альона Антонова, Софія Єлагіна

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас