ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині чоловік закликав захопити державну владу в Україні

СБУ викрила мешканця Дніпра, який мав стійкі антиукраїнські погляди. Чоловік в особистому оточенні критикував чинну українську владу, також розповсюджував у соцмережах проросійські наративи.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області. 

Після початку повномасштабного вторгнення рф він активізував діяльність у соцмережі та постійно викладав у мережу проросійські наративи. Основною тематикою антиукраїнських меседжів стала підтримка військової агресії проти нашої країни та насильницька зміна державної влади в Україні.

Чоловік закликав «брати до рук зброю і зносити злочинну діючу владу – спочатку злодіїв у Верховній раді, а потім місцевих нацистів». Він дякував путіну за початок війни в Україні, і закликав українців «вступати до народно-визвольної спільноти України та силовим шляхом приєднуватися до росії».

Лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу в країні. Співробітники СБУ блокували діяльність пропагандиста та припинили ворожу агітацію.

Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон. В рамках розпочатого кримінального провадження російському прихильнику повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що блогерша з Дніпропетровської області у соцмережах закликала скинути бомбу на Україну. Раніше мешканець Дніпропетровщини закликав рф наносити ракетні удари по правоохоронцям.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас